Akullore Forum
I Pa Identifikuar [Identifikohu - Regjistrohu]
Shko në fund

Antarët që po shikojnë këtë faqe: Asnjë - 1 Vizitor

Versioni i Printueshëm  
Autori: Subjekti: 5 rregulla per orgazmen

Përjashtuar

Postime: 77
Regjistruar: 21-5-2007

Jashtë Linje

Gjendja: super

[*] postuar në 10-6-2007 në 10:20
5 rregulla per orgazmen


Seksualiteti
Nuk janeĞ dhjeteĞ rregullat e shenjta, por peseĞ. 5 rregulla peĞr teĞ pasur njeĞ orgazeĞm: teĞ dish se e§fareĞ eĞshteĞ dhe teĞ mos humbeĞsh keĞnaqeĞsiteĞ e seksit duke i keĞrkuar ato; mos ki frikeĞ; mos tento teĞ arrish njeĞkoheĞsisht; beĞj njeĞ jeteĞ teĞ sheĞndetshme!

TeĞ dish se e§fareĞ eĞshteĞ
NeĞ dukje e e§uditshme, por problemi i pareĞ peĞr njeĞ femeĞr, e cila nuk e arrin orgazmeĞn, eĞshteĞ teĞ kuptojeĞ sakteĞsisht se e§fareĞ po keĞrkon. PavareĞsisht peĞrshkrimeve, orgazmeĞn femeĞrore e kupton veteĞm neĞ momentin qeĞ e provon. Edhe pse meĞnyrat peĞr ta arritur janeĞ teĞ ndryshme (orgazma klitorale dhe vaginale); mund teĞ jeneĞ teĞ ndryshme neĞ teĞ njeĞjteĞn grua neĞ vareĞsi teĞ momentit; njeĞ lloj i ndrysheĞm eĞshteĞ edhe intensiteti i keĞnaqeĞsiseĞ qeĞ mund teĞ arrihet. Orgazma rralleĞ eĞshteĞ njeĞ refleks automatik (sie§ ndodh te meshkujt) shpesh eĞshteĞ njeĞ arritje, die§ka qeĞ e meĞson me koheĞn dhe praktikeĞn, e ngjashme me tentativeĞn e njeĞ mashkulli peĞr teĞ kontrolluar ejakulacionin e shpejteĞ.

Mos e ndiq!
Disa femra mendojneĞ se orgazma eĞshteĞ njeР“detyreĞ” peĞr t'u kryer; disa teĞ tjera gjejneĞ ndjesi teĞ tjera (miqeĞsi, ngrohteĞsi, dashuri) neĞ krevat. I sigurt eĞshteĞ fakti se ndeĞr teĞ gjitha raportet seksuale qeĞ po kryhen neĞ keĞteĞ moment, shumeĞ pak do teĞ peĞrfundojneĞ me orgazeĞm nga ana e femreĞs. PloteĞsimi i keĞnaqeĞsiseĞ seĞ seksit mund teĞ gjendet neĞ peĞrqafimin e ndjesive teĞ ndryshme, pa insistuar neĞ arritjen e orgazmeĞs. Vagina reagon sikundeĞr ju e stimuloni, pastaj ndiqni veteĞm instinktet.

Mos ki frikeĞ!
Mungesa e orgazmeĞs shpesh shkaktohet edhe nga ndjenja e frikeĞs qeĞ i shoqeĞron femrat. FrikeĞ nga keĞnaqeĞsia qeĞ mund teĞ teĞ faleĞ njeĞ mashkull; nga humbja e kontrollit teĞ vetes; frika sepse ndoshta nuk je neĞ larteĞsineĞ e duhur. Siguria neĞ vetvete eĞshteĞ e domosdoshme neĞ e§do fusheĞ teĞ jeteĞs, sidomos kur vjen puna te krevati, skrupujt janeĞ teĞ tepeĞrt.


Pa kufij
PeĞr fat teĞ keq nuk eĞshteĞ si neĞ film. Nuk eĞshteĞ xhiruar asnjeĞhereĞ njeĞ film neĞ Hollivud ku protagonisteĞt gjateĞ seksit nuk keĞnaqeshin teĞ dy njeĞkoheĞsisht. Por teĞ beĞsh dashuri, nuk do teĞ thoteĞ qeĞ neĞ fund patjeteĞr teР“uleĞraseĞsh” nga keĞnaqeĞsia, sidomos kur vjen puna te femra. NeĞse arrini teĞ pranoni realitetin, do teĞ zbuloni se mund ta keĞnaqni veten edhe pa pasur me partnerin njeĞ orgazeĞm simultane.


BeĞni jeteĞ teĞ sheĞndetshme!
KeĞnaqeĞsia femeĞrore ka teĞ njeĞjteĞt armiq si ajo mashkullore. JaneĞ 5 kavaliereĞt e apokalipsit qeĞ punojneĞ kundeĞr seksualitetit teĞ sheĞndosheĞ: duhani, alkooli, dhjamrat, jeta e e§rregullt, drogat. PeĞr femrat shtohet edhe menopauza, e cila neĞse ndiqet dhe kurohet, mund teĞ uleĞ maseĞn e ndeĞshkimit qeĞ i jepet femreĞs nga natyra.


Po neĞse keĞto peseĞ rregulla zbatohen dhe seĞrish mungon orgazma?
Liria seksuale neĞ boteĞn e sotme e ka njeĞ emeĞr: pilula! QeĞ nga vitet 1920 beĞhen keĞrkime mbi keĞnaqeĞsineĞ femeĞrore dhe prapeĞ shifrat nuk kaneĞ ndryshuar: mesatarisht veteĞm 1 neĞ 2 gra ka rregullisht orgazeĞm, 3 neĞ 10 nuk e kaneĞ provuar asnjeĞhereĞ se e§fareĞ eĞshteĞ. Viagra peĞr femrat mund teĞ jeteĞ njeĞ zgjidhje, neĞse arrihet teĞ krijohet e padeĞmshme peĞr fetusin. MeqeĞ mekanizmat janeĞ teĞ njeĞjteĞt, mendohet se do teĞ funksionojeĞ, teĞ pakteĞn neĞ nivelin gjenital.
Gjithsesi, arsyeja peĞr njeĞ femeĞr mund edhe teĞ mos keteĞ lidhje me faktin se ajo nuk eĞshteĞ meĞsuar si teĞ sillet, por nga sjellja e vrazhdeĞ dhe injoranca e mashkullit..., neĞ keĞteĞ rast keĞshillohet orientimi i kapitalit neĞ njeĞ vend me meĞ shumeĞ peĞrfitime.

Gjimnastika seksuale
ArabeĞt dhe indianeĞt e praktikojneĞ prej shekujsh gjimnastikeĞn vaginale (kontraktime teĞ muskujve pelvikeĞ), qeĞ stimulon muskujt dhe i mban teĞ sheĞndetsheĞm.

Si funksionon teknika?
Muskujt vaginaleĞ kaneĞ tendenceĞ teĞ leĞshohen, sidomos pas lindjes seĞ njeĞ feĞmije. Kjo praktikeĞ teĞ ndihmon ta parandalosh problemin: ushtrohet muskulatura “e fshehur” peĞr teĞ arritur kontrollimin e leĞvizjeve teĞ vagineĞs.

Sa koheĞ duhet teР“ushtrohesh”?
GjysmeĞ ore neĞ diteĞ dhe avantazhet duken qeĞ neĞ javeĞn e pareĞ: rritje e deĞshireĞs, afteĞsi peĞr teĞ arritur shpejt orgazmeĞn, perceptim “rrufe” i keĞnaqeĞsiseĞ.
Cilat duhet ta praktikojneĞ?
Teknika eĞshteĞ e mireĞ peĞr teĞ gjitha grateĞ: ndihmon neĞ parandalimin e problemeve si zgjerimin e uterusit dhe mospeĞrmbajtjen urinare.
Kjo eĞshteĞ njeĞ e§eĞshtje sa fizike, aq edhe mendore, sepse teĞ mendosh peĞr vagineĞn teĞ pakteĞn gjysmeĞ ore neĞ diteĞ teĞ beĞn meĞ teĞ ndjeshme nga eksitimi dhe deĞshira peĞr raporte seksuale. Dikush thoteĞ se seksi i mireĞ eĞshteĞ fryt i mendjes, por teĞ ushtrojmeĞ edhe muskujt e tjereĞ teĞ trupit nuk beĞn deĞm...


PeĞrgjigjja seksuale ndahet neĞ kateĞr faza:
eksitim, plato, orgazeĞm dhe zgjidhje; por eĞshteĞ zbuluar edhe njeĞ tjeteĞr fazeĞ e peĞrgjigjes seksuale qeĞ quhet “deĞshireĞ”. Kaplan ndeĞrkoheĞ propozon njeĞ tjeteĞr model, i ndareĞ neĞ tri faza: deĞshireĞ, eksitim dhe orgazeĞm. PavareĞsisht se cilin model ndiqni, eĞshteĞ e padiskutueshme qeĞ peĞrgjigjja seksuale kushteĞzohet nga natyra psikologjike, mjedisore, personale etj.
DeĞshira eĞshteĞ njeĞ ndjesi subjektive, e shkaktuar nga stimuj seksualeĞ teĞ brendsheĞm (fantaziteĞ) ose teĞ jashteĞm (partner) dhe e kushteĞzuar nga preferencat dhe drejtimet seksuale personale, nga gjendja psikologjike dhe sfondi mjedisor. e‹shteĞ faza seĞ cileĞs zakonisht i kushtohet meĞ pak veĞmendje, duke reĞneĞ keĞshtu neĞ gabim sepse mungesa e deĞshireĞs eĞshteĞ njeĞ nga shkaqet kryesore teĞ pamundeĞsiseĞ peĞr teĞ pasur orgazeĞm.
Eksitimi eĞshteĞ peĞrgjigjja ndaj ngacmimit seksual, fizik ose psikologjik dhe #@!--)akterizohet nga prezenca e ndjesive erotike dhe vasodilatacioni. Te mashkulli procesi i vasodilatacionit mbush muret e penisit dhe peĞrcakton ereksionin, ndeĞrsa te femra shtimi i qarkullimit teĞ gjakut neĞ vagineĞ prodhon sekretimin e leĞngut mbi muret e vagineĞs, qeĞ peĞrbeĞn burimin kryesor teĞ lubrifikimit. ShoqeĞrohet me shtim teĞ frekuenceĞs #@!--)diake, teĞ frymeĞmarrjes dhe teĞ presionit teĞ gjakut, njeĞ ndjesi e peĞrgjithshme nxehteĞsie.
Plato (plateau) eĞshteĞ konsolidimi i ndryshimeve teĞ ndodhura neĞ fazat paraprake: damareĞt neĞ leĞkureĞ beĞhen shumeĞ teĞ dalluesheĞm, format e gjoksit dhe ereksioni i thithkave duket sikur humbin forteĞsineĞ, buzeĞt e vagineĞs fryhen dhe marrin ngjyreĞ teĞ kuqe teĞ eĞrreĞt, ndeĞrsa klitori teĞrhiqet drejt kockeĞs pubike dhe duket sikur humbet.
Orgazma eĞshteĞ ndjesia seksuale meĞ intense dhe meĞ e peĞlqyeshme dhe peĞrjetohet si njeĞ sh#@!--)kim i papritur i tensionit seksual teĞ mbledhur neĞ fazat e para. Ndryshimet fiziologjike janeĞ teĞ ngjashme neĞ teĞ dyja sekset dhe konsistojneĞ neĞ njeĞ sensacion sugjestionues keĞnaqeĞsie lidhur me kontraktimet ritmike teĞ pavullnetshme teĞ muskujve gjenitaleĞ: te femra muskujt qeĞ rrethojneĞ vagineĞn dhe anusin, ndeĞrsa te mashkulli muskujt e bazeĞs seĞ penisit. Pas ejakulacionit pothuaj teĞ gjitheĞ meshkujt kaneĞ njeĞ fazeĞ refraktare gjateĞ seĞ cileĞs stimulimet e meĞtejshme seksuale mund teĞ beĞhet teĞ bezdisshme dhe kjo fazeĞ zgjatet me kalimin e mosheĞs; te femrat afteĞsia peĞr teĞ pasur orgazma eĞshteĞ shumeĞ meĞ e madhe, si arritja disa hereĞ e orgazmeĞs gjateĞ njeĞ akti teĞ veteĞm seksual.
Zgjidhja: pas orgazmeĞs trupi rikthehet neĞ gjendjen normale dhe dallohet njeĞ ndjesi qeteĞsie dhe mireĞqenieje. ShpejteĞsia e rikthimit neĞ normalitet eĞshteĞ e kushteĞzuar, te mashkulli e ndoshta edhe te femra, nga mosha.

Ushtrimet bazeĞ peĞr njeĞ eros teĞ sheĞndetsheĞm

Hapi i pareĞ
Uluni neĞ njeĞ #@!--)rige, mbani drejt shpineĞn pa u mbeĞshtetur. Me duart mbi gjunjeĞ merrni frymeĞ ndeĞrkoheĞ qeĞ kontraktoni muskujt e vagineĞs. NumeĞroni deri neĞ 30 dhe meĞ pas relaksohuni. PeĞrseĞriteni ushtrimin peĞr 10 minuta.
Hapi i dyteĞ
NeĞ keĞmbeĞ, mbani kraheĞt e shtrireĞ. KeĞmbeĞt vendosini paralelisht me njeĞra-tjetreĞn, pak teĞ kthyera nga jashteĞ. Kontraktoni muskujt e vitheve duke u munduar t'i bashkoni sa meĞ shumeĞ. NumeĞroni deri neĞ 10 dhe relaksohuni.
Hapi i treteĞ
I njeĞjti qeĞndrim neĞ keĞmbeĞ, me keĞmbeĞ teĞ drejtuara anash. Kontraktoni muskujt e vagineĞs sikur teĞ ishte duke pulsuar. PeĞrseĞritni ushtrimin peĞr 10 minuta
\"Myspace

\"Glitter
Shiko profilin e antarit Shiko Të Gjitha postimet nga ky Antar

I KEQ
*****


Foto


Postime: 7081
Regjistruar: 3-9-2009

Jashtë Linje

Gjendja: sayalw fa-beulithf ytoou "ZoGu"

[*] postuar në 14-9-2009 në 02:01


SHUM ZGJATENI ME BLABLA...ORGAZMA DO VI SEKSI MIRE JEP EFEKTIN BRENDA 5 MIN...FLAS PER 75% TE FEMRAVE.

Mos ke ikur ne hënë? Mos ke ikur ne diell? Mos te kam krijuar ne enderra?

Mos e ke gjetur një mënyrë për tu bërë e padukshem? Të me shohësh , e unë mos te te shoh.... Mos te kanë bezdisur kaq shumë te tjeret?
Sa ti kesh vënë vetes maske ne fytyre?

Mos je ti ajo qe era fryu sonte naten ne dritare dhe ma prishi gjumin?!
Mos je ti ajo shiu qe ne mbrëmje gjithë naten e me futi ne mendime?!

Mos je ti zemra ime qe rreh,
mos je ti vetmia qe me pret?
Mos e ke emrin dashuri....
Mos e ke emrin lumturi....
Mos e ke emrin vetmi......
Mos e ke emrin pritje....?!

Deshiroj ta di me te veretet ku je ti ku gjendesh tani...
Shiko profilin e antarit Shiko Të Gjitha postimet nga ky Antar

  Shko në fillim

Powered by XMB 1.9.11